• Merhaba Ziyaretçi,

Nasıl Yapılır bölümündeki makaleler bir topluluk projesidir.

İçerik girmeden önce lütfen Yazar Kılavuzumuzu okuyunuz.

Eğitim ve İletişim Kızla Mesajlaşmaya Nasıl Başlanır?

Dil Seç :
Hızlı Kategoriler

Bir kızın numarasını aldın, peki şimdi onu nasıl etkileyecek bir konuşma başlatabilirsin? Mesajlaşma, buzları eritmenin ve hoşlandığın kişiyi etkilemenin harika bir yolu olabilir. Ama bu sadece "merhaba" demekten fazlasını gerektirir. Açık uçlu sorular sormak ve ilginç konulara yönelmek, kızın sana daha fazla yanıt verme olasılığını artırır. Neyse ki, kızla mesajlaşmak ve flört etmek roket bilimi kadar zor değil. Birkaç basit ipucu ve stratejiyle, sevdiğin kişiyle olan mesajlaşma sürecini çok daha eğlenceli ve etkili hale getirebilirsin.

Açık Uçlu Sorular Sorarak Konuşmayı Başlatın​

Açık Uçlu Sorular Sorarak Konuşmayı Başlatın.webp
Basit bir "merhaba" demek yerine, karşılıklı bir konuşma yaratacak açık uçlu sorular sormak çok daha etkili bir strateji olacaktır. Bu tür sorular, evet-hayır cevaplarından çok daha fazlasını konuşmanıza olanak tanır ve böylece sohbetin doğal bir akış içinde ilerlemesine yardımcı olur. "Günün nasıl geçiyor?" gibi temel bir soru ile başlayabileceğin gibi, daha spesifik bir şey de sorabilirsin. Soruna biraz bağlam ekleyerek, konuşmanın doğal ve samimi hissettirmesini sağlayabilirsin.
  • "İngilizce ödevi hakkında ne düşünüyorsun? Ben bu şekilde hissediyorum 😬"
  • "Rastgele bir soru: Her zaman yapmak istediğin bir şey nedir?"
  • "Tüm zamanların en iyi filmlerinin bir listesini yapmaya çalışıyorum. Senin favorin hangisi?"

Ondan Bir Tavsiye İsteyin​

Ondan Bir Tavsiye İsteyin.webp
Ona bir öneri sormak, onun değerli hissetmesini sağlar ve aynı zamanda ilgi alanlarını öğrenme şansı sunar. Onun sevdiği şeyleri hatırlayarak, gelecekte onu şaşırtabilir ya da bu konular üzerinden yeni bir konuşma başlatabilirsin. Üstelik, önerdiği restoranda bir ilk buluşma ayarlama şansın bile olabilir.
  • "Hangi kitabı okumalıyım?"
  • "Yeni müzik önerileri arıyorum. Ne tavsiye edersin?"
  • "Kasabada bir brunch yeri önerecek olsan, neresi olurdu?"

Onun İlgi Alanlarına Yönelin​

Onun İlgi Alanlarına Yönelin.webp
Onun tutkuyla bağlı olduğu konulardan bahsederek, cevap verme olasılığını artırabilirsin. Eğer sevdiği bir grup, TV dizisi ya da film hakkında bir şeyler biliyorsan, bu konuda ona sorular sor. En sevdiği dizinin son bölümünü nasıl bulduğunu sorabilir ya da favori albümünden şarkı önerileri isteyebilirsin. Onun beğenilerini ve beğenmediklerini hatırlamak, onu önemsediğini gösterir. Ayrıca ortak noktalar bulmak da bu sohbeti daha etkili hale getirebilir.
  • "The Bleachers'ı seviyorsun, değil mi? EP'lerini yeni keşfettim. En sevdiğin şarkı hangisi?"
  • "Instagram'da mercan resifleri hakkında bir paylaşım yaptığını gördüm. Okyanuslar kulübüne nasıl katıldın?"
  • "Tam bir sporcu olduğun için, bir daha asla basketbol oynamamak ya da bir daha asla futbol oynamamak arasında kalsan hangisini seçerdin?"

Ona Sevimli Bir GIF, Fotoğraf veya Meme Gönderin​

Ona Sevimli Bir GIF, Fotoğraf veya Meme Gönderin.webp
Sohbeti ilginç tutmak için görseller ekleyin. Bir resmin bin kelime anlattığını söylerler ve bir medya parçası eklemek, konuşmanın ritmini değiştirmeye yardımcı olabilir. Ona gün içinde gördüğün ilginç bir şeyi gösteren bir fotoğraf gönderebilir ya da onun anlayacağını bildiğin komik bir meme paylaşabilirsin.
  • "Bugün ne gördüğümü asla tahmin edemezsin" deyip ardından arkadaşlarının tuhaf bir şey yaparken çekilmiş fotoğrafını gönder.
  • Ona sevimli bir GIF gönderip "Seni sevimli sanıyordum, ama bu GIF belki daha sevimli olabilir." de.
  • Onu iyi tanıyorsan, ona bir şarkı gönderip "Bu beni sana düşündürdü." diyebilirsin.
  • Onu pek tanımıyorsan, ona bir film fragmanı ya da yeni bir albümün bağlantısını gönderip "Bunu izledin mi?" diye sorabilirsin.

Zamanında ve İlgili Bir Şey Söyleyin​

Zamanında ve İlgili Bir Şey Söyleyin.webp
Yaklaşan bir etkinliği gündeme getirerek mesajınızın tamamen rastgele görünmesini önleyin. Bu, mesajınızın rastgele ya da çok istekli görünmesinden endişe ediyorsanız harika bir yaklaşımdır. Popüler bir grubun en son EP'sini, yaklaşan bir matematik sınavını ya da favori futbolcusuyla ilgili haberleri konuşabilirsiniz.
  • "Bu geceki maç/oyun/dansa gidiyor musun?" diye sorabilirsin. Hatta onunla (ya da biraz utangaçsan, arkadaş grubunuzla) gitmeyi teklif edebilirsin.
  • "Starbucks'ta seninle karşılaşmak çok çılgındı!" ya da "Öğretmenin İngilizce dersinde öğrenciye nasıl bağırdığına inanabiliyor musun?" diyerek karşılıklı bir deneyim hakkında küçük bir konuşma başlatabilirsin.

Mesajlaşma Oyunları Başlatın​

Mesajlaşma Oyunları Başlatın.webp
"Would You Rather (Tercih eder misin)" gibi oyunlar, onu daha iyi tanımanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, belirli bir cevaba katılmıyorsanız, bu eğlenceli bir tartışmanın başlamasına da yol açabilir. Bu yaklaşımı bir konuşma başlatıcı olarak deneyebilir ya da ilk konuşma konusuna ilgi göstermiyorsa bu hamleyi yapabilirsiniz.
  • "Geçmişe mi gitmek isterdin, geleceğe mi?"
  • "Tek başına mı seyahat etmek isterdin, grupla mı?"
  • "Hep kar yağan bir yerde mi yaşamak isterdin, hep çok sıcak olan bir yerde mi?"

Ona Bir İltifat Edin​

Ona Bir İltifat Edin.webp
Samimi ve tatlı bir iltifat, flört etmeye başlamak için kolay bir yoldur. Onu çok iyi tanımıyorsanız (ve onun da sizi beğenebileceğini düşünmüyorsanız), vücut ya da görünüşü hakkında iltifat etmekten kaçının. Bunun yerine, kişiliği hakkında iltifat edin ve onu takdir ettiğinizi gösterin.
  • "Merhaba! Aklıma geldin. Hayatımda senin gibi zeki insanların olması harika."
  • "Seninle konuşmak her zaman günümü güzelleştiriyor 😊"
  • "Etrafımdaki en komik insanın ben olduğumu sanıyordum, ta ki seni tanıyana kadar."

Emojileri Kullanın​

Emojileri Kullanın.webp
Emojiler, mesajlarınıza hayat ve kişilik katabilir. Metin mesajlarında tonu anlamak zor olabilir, ancak emojiler konuşmayı canlandırabilir. Gülümseyen yüzler eğlenceli ve flörtöz olabilir, ancak aynı zamanda masum ve ileriye dönük olmayan bir şekilde kullanılabilirler. Sadece bir gülümseme eklemek bile fark yaratabilir.
  • "Şu anda ne yaptığımı tahmin et! 🎡🎈🍿" diyerek, sadece emojilerle ne yaptığınızı tahmin etmesini isteyebilirsiniz.
  • "New Girl'ün yeni bölümünü izledin mi? Gerçekten çok iyiydi 😁" gibi bir mesajın sonuna bir gülümseme ekleyin.
  • Genel olarak, göz kırpan yüzler daha önerici ve flörtöz metinlerde ve çift anlamlı ifadelerde kullanılır. Gülümseme yerine göz kırpan bir yüz kullanmak, yerinde olmayan ya da hatta kafa karıştırıcı olabilir.

Onu Yüz Yüze Görüşmeye Davet Edin​

Onu Yüz Yüze Görüşmeye Davet Edin.webp
Mesajlaşmayı bir randevuya dönüştürmek için kullanın. Mesajlaşmak eğlenceli olabilir, ancak bir ilişkiyi bir sonraki seviyeye taşımak için yüz yüze konuşmak gereklidir. Hazır olduğunuzda, mesajlarınızı gerçek bir yüz yüze buluşma—randevu, sıradan bir buluşma ya da grup etkinliği—ayarlamak için kullanabilirsiniz.
  • "Salı günü fizik dersinden sonra birlikte çalışmak ister misin?"
  • "Çalışma grubu kurmayı planlıyoruz. Katılmak ister misin?"
  • "Seninle zaman geçirmeyi çok seviyorum. Bu hafta sonu ne yapıyorsun?"
  • "İngilizce çalışmam gerek ama biraz yardıma ihtiyacım var. Takılmak ister misin?"

Mesajlaşma, bir ilişkinin başlangıcı olabilir ve doğru bir şekilde yapıldığında çok etkili bir araç olabilir. Unutma, önemli olan samimiyet ve karşındaki kişinin ilgisini çekmektir. Bu ipuçlarını takip ederek, daha etkili bir şekilde mesajlaşabilir ve hoşlandığın kişiyle daha derin bir bağ kurabilirsin. Senin favori mesajlaşma taktiğin nedir? Aşağıdaki yorumlarda paylaşmayı unutma!

<< Bizi Takip Edin

Forum istatistikleri

Konular
3,850
Üyeler
427
Son Üye
RosalinaCa

Kaynak istatistikleri

Kategoriler
26
Kaynaklar