• Merhaba Ziyaretçi,

Nasıl Yapılır bölümündeki makaleler bir topluluk projesidir.

İçerik girmeden önce lütfen Yazar Kılavuzumuzu okuyunuz.

Nasıl Yapılır?

Dil Seç :
Hızlı Kategoriler

Nasıl Yapılır? forumunda pratik çözümler bul! İhtiyacınıza uygun cevapları keşfedin ve bilgi paylaşımına katılın.
HP Dizüstü Bilgisayarda, Masaüstünde veya Tabletinde Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri
Ekran görüntüsü almak, bilgisayar veya tablet kullanırken sıkça ihtiyaç duyulan bir beceridir. HP cihazlarınızda ekran görüntüsü almanın farklı yolları vardır. Bu rehberde, Windows işletim sistemine sahip HP dizüstü bilgisayarlar, masaüstleri ve tabletler için adım adım ekran görüntüsü alma yöntemlerini inceleyeceğiz. Yöntem 1: Windows + Print Screen (Windows 8 ve Sonrası) Eğer Windows 8 veya daha yeni bir işletim sistemi kullanıyorsanız, ekranın tamamının görüntüsünü almak oldukça basittir. İlk olarak, klavyenizde bulunan "Print Screen" (PrtScr) tuşunu bulmalısınız. Bu tuş genellikle klavyenin sağ üst köşesinde, Delete tuşunun hemen yanında yer alır. Bu yöntemi kullanarak ekran görüntüsünü alırken, fotoğrafın daha sonra...
Donmuş veya Tepki Vermeyen Bir Akıllı Telefon Nasıl Düzeltilir?
Akıllı telefonların donması oldukça sinir bozucu olabilir, ancak genellikle birkaç adımla çözülebilecek sorunlardır. Cihazınız Android ya da iPhone fark etmeksizin, her iki işletim sistemi için de farklı çözümler mevcut. Aşağıda Android ve iPhone cihazlar için detaylı çözüm yollarını bulacaksınız. Android Telefonu Donduğunda Ne Yapmalısınız? Android telefonlarının donma sorunları genellikle yazılım veya donanım hatalarından kaynaklanır. Cihazınızın tekrar çalışmasını sağlamak için deneyebileceğiniz çeşitli yöntemler bulunuyor. Android Telefonu Şarja Takın Telefonunuzun donmasının en yaygın sebeplerinden biri düşük pil seviyesidir. Özellikle telefon uzun süredir açıksa ve yoğun bir şekilde kullanıldıysa, pil bitmek üzereyken cihaz tepki...
Yeni Bir Cep Telefonu Satın Alma Rehberi
Cep telefonu günümüzde bir lüks değil, adeta bir gereksinim haline geldi. Fakat bu kadar fazla seçenek varken, doğru telefonu seçmek bazen kafa karıştırıcı olabilir. Bu makalede, yeni bir telefon satın alırken dikkat etmen gereken her şeyi adım adım açıklayacağım. Doğru kararı vermen için bilmen gereken her detayı ele alacağız. Ne Zaman Yeni Bir Telefon Almalısın? Mevcut telefonun yavaşlamaya başladıysa, yazılım güncellemeleri almıyorsa ya da artık güncel modellerin gerisinde kalıyorsa, yeni bir telefon almanın vakti gelmiş olabilir. Telefonun açılması uzun sürüyorsa, uygulamalar arasındaki geçişler sıkıntılı hale geldiyse ve sık sık çöküyorsa, bunlar genellikle telefonun ömrünün sonuna yaklaştığını gösterir. Ayrıca, güvenlik...
Mac'inizin Güncellenemeyecek Kadar Eski Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?
Mac'inizin macOS Monterey'i çalıştırmak için çok eski olup olmadığını mı merak ediyorsunuz? Her yeni macOS sürümü yayınlandığında, bazı eski modeller güncellemeden hariç tutulur. MacBook veya Mac masaüstünüzün macOS'un en son sürümüne güncellenip güncellenemeyeceğini nasıl öğreneceğinizi ve Mac'inizi artık güncelleyemediğinizde neler yapabileceğinizi göstereceğiz. Soru 1 / 7: Mac'im Monterey'e güncelleme yapmak için çok mu eski? Mac'iniz çok eski değilse muhtemelen güncelleme yapabilirsiniz.Mac'inizin Monterey ile uyumlu olup olmadığını öğrenmek için masaüstünüzün sol üst köşesindeki Apple menüsüne tıklayın ve ardından Bu Mac Hakkında'yı seçin. Modeli (örneğin, MacBook Pro 2017) pencerenin üst kısmında göreceksiniz. Modeliniz bu...
Sesli Notu MP3'e Nasıl Dönüştürürsünüz? (iPhone, Mac, Windows)
Sesli notlar, anı yakalamanın ve hızlı bir şekilde ses kaydetmenin harika yollarından biridir. Ancak, sesli notların MP3 formatına dönüştürülmesi gerektiğinde ne yapacağını bilmek biraz karmaşık olabilir. Bu makalede, iPhone, Mac ve Windows'ta sesli notları MP3 formatına nasıl dönüştürebileceğini adım adım ele alacağız. Her bir yöntemi dikkatlice incele, böylece en uygun yöntemi kullanarak sesli notlarını MP3'e dönüştürebilirsin. iPhone Kullanarak Sesli Notları MP3'e Dönüştürme iPhone'unda bulunan sesli notlarını MP3 formatına dönüştürmek için önce sesli notunu telefonun dosya sistemine kaydetmen gerekir. Bu işlem sayesinde sesli notlarına daha kolay erişebilir ve dönüştürme işlemi sırasında hızlıca bulabilirsin. Sonrasında bir...
Cihazınızı Daha Hızlı Nasıl Şarj Edersiniz?
Cihazınızın yavaş şarj olması sinir bozucu olabilir, özellikle de aceleniz varsa veya cihazı önemli bir iş için kullanmanız gerekiyorsa. Neyse ki, cihazınızı daha hızlı şarj etmek için yapabileceğiniz birkaç pratik adım var. Bu makalede, cihazınızı nasıl daha hızlı şarj edebileceğinizi ayrıntılı olarak inceleyeceğiz. Haydi başlayalım! Ekran Parlaklığını Azaltın Cihazınızın ekranı, bataryanın en büyük enerji tüketicilerinden biridir. Ekran parlaklığını azaltarak daha az enerji kullanmasını sağlayabilirsiniz. Bu, cihazınızın şarj süresini kısaltabilir çünkü daha az enerji, şarj işlemi sırasında bataryadan çekilecektir. Eğer cihazınızı acil bir şekilde şarj etmeniz gerekiyorsa, parlaklığı olabildiğince düşürmek size yardımcı olabilir...
Telefonunuz Şarj Olmuyor mu? Olası 9 Sebep ve Çözüm Yolları
Telefonunuzu şarj etmeye çalıştığınızda, hiçbir şeyin olmaması gerçekten korkutucu olabilir. Ancak, panik yapmayın! Telefonunuzun şarj olmamasının birçok nedeni olabilir ve çoğu zaman basit bir çözümü vardır. Bu makalede, telefonunuzun şarj olmamasının en yaygın 9 nedenini ve bu sorunları nasıl çözebileceğinizi detaylandırarak anlatacağım. Şarj Kablosu Çalışmıyor Olabilir Telefonunuzun şarj olmamasının en yaygın nedenlerinden biri, şarj kablonuzun hasar görmüş veya işlevini yitirmiş olmasıdır. Kablonuzu dikkatlice inceleyin; kablo boyunca herhangi bir açıkta kalan tel, gevşek ya da hasarlı bir konektör olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, konektörün uçlarındaki dişlerin bükülüp bükülmediğini veya konektörün içinde kalıntı olup...
Samsung Şifresini Unuttunuz mu? Verileri Kaybetmeden Cihazınızı Nasıl Açabilirsiniz?
Samsung telefonunuzun şifresini unuttuğunuzda ve cihazınıza erişemediğinizde panik yapmanız normaldir. Bu makalede, şifrenizi unuttuğunuzda cihazınızı nasıl açabileceğinizi ve verilerinizi nasıl kaybetmeden kurtarabileceğinizi anlatacağım. Yeni cihazlarda, genellikle şifre, PIN, desen veya biyometrik veriler olmadan cihazı açmak zor olsa da, eski modellerde hala bazı yöntemler kullanılabilir. Ayrıca, gelecekte bu durumla karşılaşmamanız için bazı ipuçları da vereceğim. Verileri Kaybetmeden Samsung Cihazını Açma: Genel Bakış Şifrenizi unuttuysanız ve cihazınıza erişemiyorsanız, cihazınızı Google'ın Cihazımı Bul (Find My Device) özelliği ile sıfırlayabilirsiniz. Verilerinizi kaybetmeden cihazınızı geri yüklemek için önceden bir...

Son kaynaklar

Forum istatistikleri

Konular
3,857
Üyeler
453
Son Üye
EmiliaCris

Kaynak istatistikleri

Kategoriler
26
Kaynaklar